Az SSC világa

Ezen hárombetű beragyogja az álláshirdetések jelentős részét. De vajon mit is jelent ezen „varázsige”, amelyek fiatalok számára sárgaköves utat jelenthet a karriervilágban? Ha érdekel, hogy milyen tulajdonságú munkavállalók dolgoznak itt és a pozitív mellett az árnyoldalt is szeretnéd megismerni, akkor olvass tovább.

Mit neveznek SSC-nek?

SSC az angol Shared Service Center rövidítése, amelyet magyarul Szolgáltató Központnak hívnak. Egy multinacionális cég bizonyos tevékenységeinek folyamatait összehangolja és földrajzilag egy helyre gyűjti (pl.: beszerzés, számvitel, IT szolgáltatások, HR és sales). Így költséghatékonyabb, mint az országonként kialakított tucatnyi iroda fenntartása. Fejlesztési és központosítási szempontból is hasznosabb a kiszervezés. Tehát az SSC-ék több országra kiterjedő szolgáltatásokat nyújtanak egy irodaépületben.

Egyes SSC-ék csak az adott cég leányvállalatait szolgálják ki, míg mások cégektől független működnek. Tehát nem köthetők kizárólag egy multihoz.

Milyenek magyar gyakorlatban az SSC-k?

A magyar szolgáltató központok tevékenységére vonatkozóan megállapítható, hogy jelentős részben (kb. 40 %-ban) IT szolgáltatások kínálatára alapul. a pénzügyi és controlling tevékenységek további 20 %-ot fednek le, ezen kívül az emberi erőforrások logisztika és egyéb üzleti folyamatok támogatása is megjelenik.

A különböző szolgáltatások akár 20 nyelven is elérhetők a magyar szolgáltató központokban.Az SSC-ék 80%-a Budapesten van. Megközelítőleg 80 SSC működik országunkban.

Miért jó országunkban SSC-t működtetni?

Magyarország központi fekvésű, így könnyen megközelíthető. A magyar fiatalok magasan képzettek és több nyelven beszélnek. Egy szolgáltató központ esetén a nyelvtudás pedig kiemelkedő fontosságú. Gondoljunk bele hány kimondattan nyelvspecifikus álláshirdetéssel találkozhatunk főleg ügyfélszolgálati területen.

SSC alkalmazottakkal szembeni követelmények:

  • angol és további európai nyelv biztos ismerete
  • precizitás
  • gyorsaság
  • önállóság
  • alkalmazkodás
  • szabálykövetés

A legmagasabb iskolai végzettségnél sokkal fontosabbak a személyes készségek a pozíciók többségében. Tehát bölcsész diplomával is lehet pénzügyi pozíciót vállalni, mert egy-egy állás apró tevékenységi körre van lebontva. Így egy apró szeletet lehet megtanulni, de széleskörű képre nem lehet szert tenni.

Pálya-reorientációs programok, többmodulos, célzott képzések által a tudásbeli különbségek leküzdhetők, az átképzés is lehetségessé válik. Ezek a cégek folyamatosan bővülnek, így a tudatos karriertervezés alapkövei is biztosítottak. A jövedelem és a juttatási csomagok szintén hívogatók, így stabil és fix munkahelynek tekinthetőek.

SSC-k értékelése:

Pro Kontra
Multinacionális környezet, rengeteg külföldi kolléga Nagyfokú monotonitás
Nemzetközi tapasztalat Magas teljesítményelvárás
Versenyképes juttatási csomagok Nehéz kitörni SSC-n kívüli munkahely felé
Pályakezdők számára kiváló munkahely Állandóan változik a szervezetszerkezete
Végzettség kevésbé fontos többnyire Szélesebb összefüggéseket nem ismerik a dolgozók csak a munkájuk egy apró szeletét
Idegen nyelv napi használata, különösen angol Külföldi út egyáltalán nem jellemző
Modern technológiával felszerelt irodaházak többnyire 30 év alatti munkavállalók
Rugalmas munkaidő és home office  

 

Magyarországon működő pár ismertebb SSC:

British Telecom

Tata Consultancy Services

Merlin-IT Hungary

Tehát összegzésként elmondható, hogy az SSC egy kiszervezésen alapuló szervezetet takar, ahol a nemzetköziség miatt a nyelvtudás nélkülözhetetlen. Számos pozíció sajátos képzést is takar, tehát a szakmai tudás könnyedén megszerezhető már dolgozóként is. Legnagyobb hátránya talán az, hogy SSC-ből nehéz kilépni. Viszont fiatalok számára, akiknek lételeme a pörgés mindenképp ajánlatos kipróbálnia magát ilyen környezetben.

 

Somlai Patrícia

 

Felhasznált források:

http://frissdiplomas.hu/hirek/872-SSC-s-definiciok

http://www.uzletresz.hu/penzugy/20131210-mit-oldhat-meg-az-ssc.html

Kép: unsplash.com